Disebalik Pengkhianat: Ada 6 Individu di Belakang Muhyiddin?


shadow

Dipetik dari Sarawak Report, terdapat 6 individu dibelakang Tan Sri Muhyiddin Yassin yang mencetus dan menggerakan usaha-usaha pengkhianatan terhadap BERSATU dan Tun Mahathir Mohamad.

Mengikut senarai, selain Hamzah Zainuddin sebagai ‘anggota pasukan’ operasi individu yang lainnya termasuklah Dr Latiff (MP Mersing), Nadin (Setiausaha Politik Muhyiddin), Ainon (Setiausaha Akhbar Muhyiddin), Dr Marzuki ( Pegawai Muhyiddin) dan Syed Amer (Exco Belia UMNO).

Kesemua mereka ini memainkan peranan besar sama ada kepada Muhyiddin mahupun usaha-usaha mengkhianat BERSATU dan Tun Mahathir.

Semakin hari PN nampaknya semakin tenggelam dek kerana penipuan dan pengkhianatan yang dibuat  Muhyiddin Yassin.

Pemimpin dan penyokong PN kini mula sedar bahawa mereka semua telah ditipu oleh Muhyiddin. Malah YDPA juga turut jadi mangsa penipuan PM8.

Langkah Sheraton yang diketuai Muhyiddin dan Azmin pada bulan Februari, secara halus menunjukkan berlakunya penyalahgunaan kuasa atau mungkin wang. Mereka yang terlibat dijanjikan bulan dan bintang semata-mata untuk memenuhi kehendak Muhyiddin untuk menjadi PM8.

Dan, ketika keyakinan semakin merosot, Sarawak Report mempunyai bukti bahawa jumlah sokongan terhadap PN secara diam-diam semakin merosot dan ada dikalangan pemimpin yang kembali kepada PH.

Ada MP yang memenangi kerusi mereka sebelum ini, berkempen menentang rasuah semasa PRU berasa tidak senang dengan pertukaran dan pemberitahuan Muhyiddin. Tambahan lagi apabila, terbongkarnya rakaman ‘PM8’ dia mengakui strategi terlebih dahulu kepada rakan-rakan plot.

“Muhyiddin membuat langkah bunuh diri dengan mengetahui atau tidak sedar. Dia hanya mendengarkan Hamzah Zainuddin – pembantu rapat Najib dan Rosmah, mengabaikan nasihat orang lain terutama dari “pemimpin Bersatu yang asli”.

Terdapat dikalangan orang BERSATU yang mengesahkan bahawa kemarahan bekas pemimpin Bersatu dan pengasas Dr Mahathir dalam beberapa hari kebelakangan ini telah menggoncang keyakinan beberapa pihak yang telah menyokong pencalonan “PM8”.

“Tun M bergantung pada kejujuran dan kepercayaan pada Muhyiddin. Dr M ditipu oleh Muhyiddin dan Hamzah. Saya dapat melihat dendam dan kemarahan Mahathir terhadap Muhyiddin .

“Saya ditindas & ditipu oleh Hmzah & Muhyiddin …” Dia AKAN menjatuhkan Muhyiddin ” kata seorang bekas penyokong Muhyiddin kepada Sarawak Report.

Sejak kebelakangan ini, para penyokong Muhyiddin berusaha memecat Mahathir dari BERSATU bersama-sama dengan empat sekutu utamanya sebagai anggota Parlimen. Bekas perdana menteri veteran itu telah beraksi dengan tegas mempertahankan kedudukannya di markas parti.

Dengan jumlah PN mencapai 113 di parlimen, PN masih terlalu takut untuk diuji.

Menurut Sarawak Report, terdapat bukti mengatakan bahawa lebih banyak ahli Parlimen Bersatu daripada yang didakwa mempertikaikan puak Muhyiddin.

Sekurang-kurangnya 20 anggota parlimen parti itu masih berada di belakang ‘PM8’, sebaliknya MP yang lain percaya bahawa parti mereka sengaja dicerobohi oleh UMNO setelah pilihan raya kerana beberapa ahli parlimen bertukar berpihak.

“Hamzah menyusup masuk ke Bersatu, dan sekarang dinaikkan sebagai Jenderal Sek. Dia membawa 12 anggota Umno yang lain ke dalam Bersatu”

Diceritakan oleh sumber sahih, dikatakan sekurang-kurangnya 8 daripada anggota Parlimen Bersatu kini dikatakan tidak setia kepada Muhyiddin.

Tinggalkan komen anda