“Saya Ada Tengok Video Mereka, Sugu Pavithra Patut Disanjungi”


shadow

Baru-baru ini tular mengenai YouTuber popular, Sugu Pavithra meletakkan harga RM10,000 kepada pengacara Anim Ezati Rizki untuk program masakan selama satu jam. Perkara itu menimbulkan rasa kurang senang Anim yang mengatakan harga seperti taraf Chef Wan.

Memberikan komen mengenai isu itu, Cef selebriti terkenal, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan berkata sekiranya Sugu Pavithra membuat keputusan untuk meletakkan harga tersebut bagi perkhidmatannya itu adalah rezeki mereka.

“Mungkin itu rezeki mereka. Tak apalah masing-masing punya bahagian.

“Kalau merasakan bahawa harga yang ditetapkan terlalu tinggi dan dia merupakan tukang masak yang sedang melonjak naik, kedua-dua pihak boleh berunding tentang harga tersebut agar adil,” katanya kepada Astro Gempak.

Mengakui ada menonton video pasangan itu di laman Youtube, Chef Wan berkata pasangan itu ternyata berjaya menambat hati orang ramai dengan kepetahannya berturut dalam bahasa Melayu dan pasangan itu sepatutnya disanjungi.

“Saya ada menonton video pasangan ini. Mereka mendapat tempat di hati ramai orang disebabkan kepetahan dia berbahasa Melayu dan cara masakan dia yang bersahaja.

“Dia juga berani dan sangat bangga untuk menonjolkan resepi serta bakat yang ada. Jadi, saya rasa mereka patut disanjungi,” katanya.

Terdahulu menerusi perkongsian di Insta Story, Anim mendakwa terkejut apabila diminta bayaran sehingga RM10,000 untuk sebuah program masakan.

Tampil menjelaskan mengenai isu itu, menurut Sugu itu bukan harga yang sebenar kerana sebolehnya mereka tidak mahu terlibat dengan sebarang program rancangan masakan.

Tinggalkan komen anda