Bront Palarae Kritik Ahli Politik Rakus, Tak Sedar Diri


shadow

Bukan kali pertama memperkatakan mengenai isu politik, Bront Palarae sering menjadi perhatian kerana lantang mengkritik sistem politik negara. Ini kerana masalah politik negara bukan sahaja dirasai oleh golongan marhein tetapi pada artis juga.

Terbaru menerusi Twitter, Bront meminta golongan elit dan berjawatan menghentikan drama politik mereka kerana rakyat sudah muak dan jelik dengan situasi yang dipamerkan oleh puak mereka.

Bront berkata cerita yang kononnya golongan ini mahu menolong rakyat hanyalah dusta belaka kerana pada pengakhirannya rakyat juga yang menanggung derita.

Perkara itu disuarakan Bront merujuk pada artikel oleh portal The Edge yang memaparkan statistik  Jabatan Perangkaan Malaysia tentang jumlah penganggur meningkat hampir 50 peratus pada April 2020 sangat membimbangkan.

Malah, Bront mendakwa ahli politik yang mengatakan mereka banyak berkorban sebenarnya telah mengorbankan rakyat sendiri kerana terlalu sibuk mengejar kuasa.

Dalam pada itu, Bront turut mencadangkan kepada bakal pengundi supaya membuat pilihan ke atas calon yang bukannya parti politik kerana ia mampu mengubah trend politik, sekali gus memberi pengajaran pada ahli politik yang rakus mengejar kuasa.

Bront turut menegaskan bahawa rakyat bukanlah boneka yang senang dipermainkan dan dianggap mudah untuk diperdaya.

Tinggalkan komen anda