Jakel bakal dibuka semula 4 Mei ini, netizen gusar jika muncul kluster baru


shadow

Semalam di seding media, Perdana Menteri Malaysia telah mengumumkan kebenaran untuk beberapa sektor perniagaan membuka kembali perniagaan mereka bermula 4 Mei ini dibawah perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat.

Pengumuman yang dibuat kerajaan ini memberikan peluang kepada peniaga untuk membuka kembali perniagaan dengan mengikut standard SOP yang telah ditetapkan oleh MKN dan juga KKM.

“Nantikan kluster Jakel…”

Walau bagaimanapun, sebilangan rakyat Malaysia dilihat melontarkan perasaan tidak puas hati dan risau dengan kelonggaran yang diumumkan oleh kerajaan ini di media sosial.

Syarikat Jakel antara perniagaan yang mengumumkan bahawa gedung mereka bakal beroperasi semula pada 4 Mei ini. Namun, ramai mula menunjukkan tidak senang atas pembukaannya ekoran wabak COVID-19 ini lagi belum reda.

“SOP tu bahasa Melayu…”

Muzaffar Jakel dilihat memuat naik status di Instagram miliknya ekoran orang ramai mula mempertikaikan tindakannya untuk menjalankan perniagaan 4 Mei ini.

“Saya minta maaf…”

Ekoran terlanjur kata sebelumnya, Muzaffar Jakel memohon maaf perlakukannya dan membuatkan ramai orang salah faham

“SOP Jakel adalah…”

Muzaffar Jakel turut menjelaskan SOP yang bakal dibuat oleh gedung mereka apabila perniagaan bakal dijalankan kelak.

Ramai yang tetap risau!

Tetapi di ruangan komen, ramai yang tetap risau apabila para peniaga dan kedai-kedai mula beroperasi isnin ini. Malah, ada yang turut menjangkakan bakal wujudnya kluster baru jika keadaan tidak dibendung sebaiknya.

“Baik buka kolej, uni, sekolah tu…”

“Nak beli baju raya padahal tak boleh balik kampung…”

Pandai2lah jaga diri

Sumber: Twitter.

Tinggalkan komen anda