Aura Sudah Pudar, Da’i Farhan Cerai Isteri Sedang Hamil


shadow

Dr Erin, steri kepada Da’i Farhan baru baru ini mengesahkan yang beliau sudah bercerai dengan suaminya pada penghujung April yang lalu. Menurutnya, penceraian ini dibuat atas keputusan bersama.

Penceraian dengan talak satu itu dilafazkan oleh Da’i Farhan menerusi rakaman suara di aplikasi Whatsapp.

“Untuk pengetahuan semua, ustaz telah lafazkan cerai pada 27 April selepas saya sendiri minta untuk dilepaskan. Saya yakin ini terbaik untuk kami bertiga kerana saya tahu pihak sana juga (bekas madu) tak boleh move on”

“Penceraian ini saya minta keraja saya sendiri sudah penat dengan episod sekejap kata nak rujuk dan ceraikan saya, sekejap tak jadi cerai dan mahu bermadu dengan saya — saya tahu ustaz serba salah dan saya memilih untuk diceraikan,” ujarnya.

Dr Erin menambah yang beliau izinkan suaminay untuk kembali dengan bekas isterinya kerana Da’i Farhan meluahkan rasa tidak boleh berjauhan dengan anak-anak.

“Saya mengalah dan tak harapkan apa-apa dari ustaz cuma menunggu mas auntuk diceraikan sahaja. Dari bulan Februari ada sahaja masalah yang datang namun saya nekad untuk akhiri semua ini pada bulan Ramadhan tapi saya tahu mengandung pula”

“Tapi, saya nekad dengan keputusan untuk mengakhirinya,” tambahnya lagi. (rtky/m)

Tinggalkan komen anda