Shamsul Ghau Ghau tunai haji


shadow

PELAKON, pelawak dan penceramah motivasi, Shamsul Azahar Aliddin, 51, atau Shamsul Ghau Ghau berangkat menunaikan ibadah haji buat kali kedua.

Isterinya, Syarifah Azrinah Syed Ibrahim, 45, berkata, selain beribadah suaminya turut menyantuni dan menguruskan 29 jemaah lain bersama agensi pelancongan, As Saffwa Travel.

Katanya, mereka yang menggunakan visa Furada (persendirian) berlepas ke Makkah dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) jam 3 petang.

“Sebelum berlepas, suami memohon maaf kepada saya dan semua orang. Dia berharap semoga Allah menerima amal ibadahnya dan diberi kesihatan yang baik,” katanya.

Katanya, Shamsul yang turut digelar Pak Su turut berkhidmat sebagai petugas bagi membantu jemaah yang dibawa.

“Kali pertama suami menunaikan ibadah haji adalah pada 2012. Alhamdulillah, Pak Su dikurniakan rezeki untuk menunaikan haji buat kali kedua,” katanya dihubungi Harian Metro, hari ini.

Menurut Syarifah Azrinah, suaminya dijangka pulang ke tanah air pada 1 September ini dan sebelum ini menunaikan umrah dua kali setahun.

“Saya berharap supaya peminat dan pengikut Pak Su dapat mendoakan kesejahteraan kepadanya, selain diberi kesabaran untuk beribadah,” katanya.

Katanya, suaminya juga berpesan supaya menguruskan tiga anak mereka dengan baik yang berusia enam hingga 14 tahun.

-myMetro

Tinggalkan komen anda