PKP : Tiga jalan di Kota Damansara ditutup


shadow

PETALING JAYA: Sebanyak tiga jalan di Kota Damansara ditutup sementara bagi pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), hari ini.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, tiga jalan yang ditutup adalah Jalan Persiaran Mahogani Seksyen 9, Jalan Persiaran Jati Seksyen 8 dan Jalan Persiaran Sungai Buloh.

Penutupan jalan terbabit dibuat bagi mengawal aliran trafik di lokasi berkenaan kerana polis mendapati masyarakat masih bebas keluar masuk dari kediaman mereka.

Beliau berkata, penutupan kesemua jalan itu bagaimanapun bukan satu ‘lockdown’ kerana ada laluan alternatif.

“Masyarakat didapati masih lagi bebas keluar ke sana ke mari.

“Kita akan cuba dulu, kita tutup tiga jalan ini dan kita akan maklumkan laluan alternatif. Ada laluan alternatif, bukan kita tutup orang ramai tidak boleh lalu, tidak. Ada laluan alternatif.“Kita tengok keadaan macam mana, jika kita tengok sesuai, kurang pergerakan dan sebagainya dan kita akan teruskan. Kita tengok dua tiga hari ini macam mana,” katanya pada sidang media, di sini, hari ini.

Semalam, Polis Daerah Petaling Jaya, menutup Jalan 5/46 Gasing Indah, di Petaling Jaya yang bersempadan dengan Jalan Pantai, Kuala Lumpur bagi pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan.

SUMBER – ASTRO AWANI

Tinggalkan komen anda