Kimanis Memilih: Tiada insiden serius, pengundian lancar – SPR


shadow

BONGAWAN: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) memaklumkan proses pengundian Pilihan Raya Kecil (PRK) Kimanis yang bermula pukul 7.30 tadi berjalan lancar tanpa sebarang insiden serius, setakat ini.

Pengerusinya, Datuk Azhar Azizan Harun berkata, beliau belum menerima sebarang aduan dan pengundian berlangsung secara aman.

“Hari ini saya belum mendapat apa-apa laporan tentang sebarang pondok panas atau pelanggaran peraturan-peraturan pilihan raya oleh parti-parti atau penyokong.

”Saya rasa pihak polis juga berjaya menjaga keselamatan dan ketenteraman awam
dengan baik,” katanya kepada pemberita selepas membuat tinjauan di pusat mengundi di Sekolah Kebangsaan (SK) Viging Ulu, di sini, pada Sabtu.

Pusat mengundi di SK Vaging Ulu mempunyai seramai 643 pengundi dengan dua saluran. - Foto Astro AWANI

“Pengundi-pengundi boleh keluar ramai-ramai mengundi kerana cuaca pun amat baik dan kita tidak mahu sekiranya hujan, ia memberi sedikit kesulitan kepada pengundi untuk keluar mengundi.

“Saya juga telah meninjau langkah-langkah penambah baikan di mana salah sebuah sekolah, kami telah membaiki laluan pejalan kaki bagi memudahkan pengundi-pengundi terutamanya pengundi yang berusia,” katanya.

Setakat pukul 12 tengah hari, SPR memaklumkan peratusan keluar mengundi adalah 50.37 peratus. - Foto Astro AWANI

Pusat mengundi di SK Vaging Ulu mempunyai seramai 643 pengundi dengan dua saluran.

Setakat pukul 12 tengah hari, SPR memaklumkan peratusan keluar mengundi adalah 50.37 peratus.

  • astro Awani

Tinggalkan komen anda