Isteri mualaf diabaikan, Firdaus Wong gesa lelaki dayus hadir ke mahkamah!


shadow

Siapa yang tidak kenal dengan seorang pendakwah lantang yang juga seorang mualaf iaitu Firdaus Wong Wai Hung yang kerap membela nasib-nasib golongan sepertinya.

Pada perkongsian pendakwah tersebut semalam, dia seakan melontarkan rasa kecewanya terhadap seorang lelaki yang didakwa mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang suami kepada isterinya yang juga seorang mualaf.

Menyusahkan mahkamah dan isteri

Menurut Firdaus, lelaki tersebut telah mengabaikan isterinya dan anak mereka yang baru lahir. dia juga ingkar untuk hadir ke mahkamah bagi proses penceraian mereka sehingga menyusahkan ramai pihak.

Buat pinjaman atas nama isteri

Menurut Firdaus Wong lagi, lelaki tersebut tidak langsung menjaga kebajikan isterinya dan sanggup membuat pinjaman peribadi berjumlah ratusan ribu bagi membayar hutang saudara-maranya.

Oleh sebab itu, isterinya telah meminta cerai kerana lelaki tersebut menganiya hidupnya namun lelaki itu masih

Ibu bapa pada tak terima, tapi kesian tengok anak mualaf menderita

Oleh hal yang demikian, Firdaus merayu agar lelaki tersebut hadir ke mahkmah bagi menyelesaikan urusan penceraian mereka kerana pihak mahkamah pernah menghubunginya namun tidak diendahkan. Jadi, langkah terakhir adalah memuat naik butirannya di media sosial.

Serah kondo kepada suami dayus

Rentetan daripada pendedahan tersebut, seorang pengguna Facebook telah meninggalkan komen menceritakan keadaan yang dialami oleh isteri lelaki dayus itu kerana menjadi saksi kesengsaraan wanita mualaf tersebut.

Ramai lelaki dayus gini sekarang

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat, rata-rata warganet telah mengecam tindakan dayus lelaki itu yang sangat kejam terhadap isterinya. Mereka juga mempersoalkan tindakan lelaki yang dikenali sebagai Hazanizani yang tidak mendidik isteri dengan sewajarnya.

Harap janggut je macam pak lebai!

Sumber : Firdaus Wong Wai Hung

Tinggalkan komen anda