Hari keenam: Pembelaan dijangka sasar Amhari dengan soalan lebih berat


shadow

Perbicaraan terhadap bekas perdana menteri Najib Razak melibatkan dakwaan salah guna kuasa dan pengubahan wang haram berkaitan dana 1MDB memasuki hari keenam di Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur.

Pada hari keenam perbicaraan, pemeriksaan balas pegawai kanan Najib Razak, Amhari Efendi Nazaruddin mungkin berdasarkan dakwaan bahawa bekas perdana menteri itu tidak mengetahui aktiviti haram yang dijalankan oleh ahli perniagaan Low Taek Jho.

Ketua peguam bela Muhammad Shafee Abdullah berkata pada Khamis bahawa arahan Najib menunjukkan bahawa beliau tidak menyedari Amhari yang diarahkan oleh Low untuk membuka akaun bank di Singapura.

Perbicaraan hari ini di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Collin Lawrence Sequerah, dijangka menyaksikan pihak pembelaan mensasarkan Amhari, saksi kelapan, dengan soalan lebih berat.

Pihak peguam bela kemungkinan akan memberi tumpuan kepada arahan Low kepada Amhari mengenai pemindahan dana yang berkaitan dengan 25 tuduhan rasuah dan pengubahan wang haram yang dihadapi Najib.

Tinggalkan komen anda