Zakir Naik: Segelintir saja bukan Islam tak suka saya


shadow

Di sebalik kritikan, penceramah kontroversi Dr Zakir Naik berkata masyarakat bukan Islam di Malaysia sebenarnya menyukainya.

Malah katanya, hanya segelintir sahaja golongan tersebut yang tidak suka dengan kehadiran beliau di negara ini.

“Saya tahu kebanyakan masyarakat bukan Islam di sini menyukai saya.

“Cuma segelintir pihak yang buat kacau mahu saya keluar dari Malaysia.

“Mereka ini (golongan) yang terikat dengan agenda politik. Mereka adalah golongan sekular dan Muslim hipokrit.

“Mereka lebih mempercayai polis India daripada polis Malaysia,” katanya ketika menjawab soalan audien pada majlis Bicara Intelektual sempena program Jelajah Dr Zakir Naik di Kelantan 2019, di Kota Bharu, hari ini.

Hadir sama Timbalan Menteri Besar Kelantan, Mohd Amar Abdullah, barisan anggota dewan undangan negeri (Adun) dan wakil-wakil penjawat awam negeri Kelantan.

Dr Zakir Naik 

Pada majlis yang berlangsung di Kompleks Kota Darulnaim itu, pendakwah kelahiran Mumbai, India itu berkata, beliau selalu berjumpa dengan golongan bukan Islam dan mendapat layanan yang baik.

“Saya pergi ke klinik dan doktornya tidak mahu ambil duit apabila saya nak bayar. Dia cakap bagaimana boleh saya ambil duit daripada Dr Zakir Naik? Dia seorang penganut Hindu.

“Begitu juga dengan orang Cina yang saya jumpa. Majoriti orang Islam dan bukan Islam rata-rata saya temui semuanya baik dan saya akan meneruskan dakwah saya,” katanya.

Keluar sukarela? Zakir enggan ulas

Sementara itu ketika ditanya mengenai surat terbuka seorang penulis yang meminta supaya beliau keluar dari Malaysia secara sukarela, Zakir berkata, dia tidak perlu menjawab mengenai perkara itu.

“Saya tak mahu jawab.

“Sudah ada pihak yang menjawab bagi pihak saya, biarlah dengan jawapan itu,” katanya ringkas.

  • malaysiakini

Tinggalkan komen anda