Tangkap Azmin kalau ada kredibiliti – Farhash cabar IGP


shadow

Farhash Wafa Salvador mencabar Ketua Polis Negara, Abdul Hamid Bador untuk menahan Azmin Ali berhubung video seks yang dikaitkan dengan menteri hal ehwal ekonomi itu.

Beliau juga percaya terdapat konspirasi politik terhadap presiden PKR Anwar Ibrahim.

“Jadi, jika ketua polis negara mempunyai kredibiliti, dia harus masukkan Azmin ke dalam,” katanya ketika berucap kepada penyokong dan wartawan selepas dibebaskan dari Ibu Pejabat Polis Dang Wangi hari ini.Iklan

Farhash, yang juga setiausaha politik Anwar berkata pegawai polis sendiri bingung tentang mengapa beliau ditangkap dan bukan Azmin.

“Saya tak kelihatan pun macam Azmin. Jadi kenapa polis tak boleh hanya panggil (untuk soal siasat) dan merakam keterangan saya?

“Tapi mereka pilih untuk menahan saya seperti saya seorang pembunuh, seorang banduan peringkat bawah. Mereka cuba untuk kenakan tindakan paling keras kepada saya.

“Mereka cuba untuk menahan reman saya selama tujuh hari dan melanjutkannya selama tujuh hari lagi, maksimum. Alhamdulillah, saya ada peguam yang bagus,” katanya.

Beliau kebanyakan pegawai yang ditemui menyatakan kehairanan mengapa beliau ditahan.

“Jadi, polis pun keliru. Kebanyakan pegawai yang temui saya rasa hairan. Mereka fikir mengapa bukan Azmin ditahan dan kenapa saya yang ditahan,” katanya.

  • malaysiakini

Tinggalkan komen anda