Amirudin: Saya tak hadir kerana terperangkap dalam trafik


shadow

Pengerusi PKR Selangor, Amirudin Shari hari ini menjelaskan ketidakhadirannya ke mesyuarat Majlis Kepimpinan Pusat (MPP) parti itu semalam adalah disebabkan dirinya terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.

Menurut Amirudin yang juga menteri besar Selangor, jadual programnya yang jauh juga antara sebab kenapa beliau tidak dapat menghadiri mesyuarat tersebut meskipun telah cuba untuk berbuat demikian.

“Saya cuba untuk hadir tetapi tidak dapat hadir dan saya sudah maklumkan tidak boleh (hadir) semalam. Sebabnya, trafik agak parah semalam dan jadual (lokasi program) saya juga agak jauh untuk sampai ke ibu pejabat PKR.

“Saya masih di Selangor tetapi jalan sesak, Selangor banyak kereta, negeri maju,” katanya ketika sekali lagi disoal di mana beliau berada pada ketika mesyuarat berlangsung.Iklan

Amirudin berkata demikian kepada pemberita selepas sidang Dewan Undangan Negeri Selangor, di Shah Alam, hari ini ketika diminta mengulas ketidakhadirannya ke mesyuarat MPP PKR semalam.

Mesyuarat MPP bulanan berlangsung di ibu pejabat parti itu, di Petaling Jaya, semalam.

Bagaimanapun beberapa pemimpin parti itu dilaporkan tidak hadir ke mesyuarat tersebut meskipun telah dimaklumkan lebih awal.

Antara mereka, termasuk timbalan presiden, Mohamed Azmin Ali, naib presiden Zuraida Kamaruddin dan Tian Chua serta ketua Wanita Haniza Talha.

Untuk rekod, Azmin, Amiruddin dan Zuraida juga tidak hadir pada pemukiman PKR di Port Dickson hujung minggu lalu.

Mengulas lanjut, Amirudin berkata beliau akan hadir pada mesyuarat seterusnya jika tidak terikat dengan tugasan yang melibatkan kerajaan negeri.

“Saya ada tanggungjawab untuk hadir, saya hadirlah dan kalau saya sempat.

“Kalau saya di luar negara bagaimana saya hendak hadir, semalam kebetulan jauh dan tidak sempat kerana jalan sesak,” katanya.

  • malaysiakini

Tinggalkan komen anda