Ampunkan saya – Nur Fatin


shadow

 “Saya mohon maaf dan keampunan daripada keluarga mangsa” kata Nur Fatin Nasrah Suhaimi, 23.

Nur Fatin, pemandu Perodua Myvi yang menyebabkan kematian seorang anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Sabtu lalu, menyatakan demikian dengan linangan air mata ketika membuat rayuan dalam prosiding di Mahkamah Majistret, di sini, pagi tadi.

“Saya mengaku salah dan sangat menyesal atas perbuatan saya. Saya memohon maaf dan ampun dari keluarga mangsa kerana menyebabkan kejadian ini,” katanya.

Nur Fatin membuat rayuan berkenaan ketika prosiding tuduhan dia memandu di bawah pengaruh dadah sehingga menyebabkan kematian Laskar Kanan Mohd Rizal Buseri, 31.

Bapa mentua Allahyarham Mohd Rizal yang yang duduk di galeri awam dilihat menggeleng-gelengkan kepalanya dan menyatakan dia tidak akan memaafkan Nur Fatin ketika wanita berkenaan mengemukakan rayuannya.

Ibu Nur Fatin yang turut hadir bersama abang dan kakaknya, turut mengalirkan air mata sambil mengurut dada dan menyebut ‘Allahuakbar’ ketika mendengar rayuan anaknya itu.

Terdahulu, Nur Fatin yang memakai jaket hitam tiba di Kompleks Mahkamah Johor Bahru, kira-kira jam 8.40 pagi dengan berkerusi roda.

Sabtu lalu, polis menahan Nur Fatin selepas dia terbabit dalam kemalangan dengan dua kenderaan di Kilometer 4 Jalan Johor Bahru – Kota Tinggi, di sini, hingga menyebabkan Mohd Rizal maut.

Video kemalangan maut berkenaan tular di media sosial menyebabkan pemandu wanita terbabit dikecam netizen selain kes berkenaan menjadi tumpuan awam.-BH

Tinggalkan komen anda