Polis siasat dakwaan anggota tentera maut dipercayai didera


shadow

Seorang anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) meninggal dunia selepas dipercayai terjun dari tingkat tiga bangunan di sebuah kem tentera di Batu Pahat pada 29 Ogos lalu.

Menurut laporan Harian Metro, Timbalan Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Superintendan Muhammad Izzudin Rungai berkata mangsa mengalami kecederaan parah di kepala dan dirawat di Wad Unit Rawatan Rapi (ICU) di Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI).

Bagaimanapun, polis dimaklumkan bahawa mangsa meninggal dunia di Wad ICU hospital tersebut pada 2.30 petang semalam.

Menurut Muhammad Izzudin lagi, urusan bedah siasat akan dijalankan hari ini bagi mengenal pasti punca kematian mangsa selain siasatan daripada semua aspek.

“Siasatan juga bagi mendapatkan kesahihan dakwaan anggota keluarga yang memaklumkan mangsa berkemungkinan dibuli dan didera ketika di dalam kem sebelum kejadian,” katanya.

Selain itu, terdapat juga sebuah posting tular di Facebook dipercayai dimuat naik oleh rakan anggota tentera tersebut yang memohon pihak berkuasa menyiasat kes ini dengan seadil-adilnya.

Posting yang tular

Memetik laporan Kosmo pula, mangsa yang berasal daripada Bandar Baru Putra, Ipoh itu bertindak sedemikian akibat tidak tahan kena buli.

Akibat tidak tahan kena buli? – Kosmo

Sumber : Harian Metro (Essa Abu Yamin) , Adin Rashid , Kosmo (Mohamad Fahd Rahmat)

Tinggalkan komen anda