2 perompak bertopi keledar, tukul besi larikan emas bernilai RM10,000


shadow

DUA lelaki dipercayai bertopi keledar tutup muka penuh dan bersenjatakan tukul besi hanya mengambil masa selama dua minit untuk melarikan barang emas bernilai anggaran RM10,000 dari sebuah kedai emas di Menglembu di Ipoh semalam.

Ketua Polis Daerah Ipoh ACP A Asmadi Abdul Aziz berkata dalam kejadian kira-kira pukul 3.10 petang itu, dua lelaki masing-masing bertopi keledar berwarna putih dan biru meluru ke dalam kedai emas berkenaan lalu memecahkan kaca peti pameran menggunakan tukul dan melarikan barangan emas yang diletakkan di atas dulang.

“Ketika kejadian, terdapat pemilik kedai iaitu sepasang suami isteri bersama dua anak mereka berusia dua tahun dan 10 tahun di dalam premis,” katanya ketika ditemui pemberita di lokasi kejadian hari ini.

Beliau berkata polis kini giat mengesan kedua-dua suspek dan sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai kejadian diminta tampil bagi membantu siasatan atau menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Ipoh di talian 05-2451500.

Katanya polis juga sedang meneliti rakaman kamera tertutup dan video mengenai kejadian untuk mengenal pasti identiti kedua-dua suspek.

Bagaimanapun tiada mangsa yang dilaporkan cedera susulan kejadian itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 397 Kanun Keseksaan.

Tinggalkan komen anda