“Dua kisah Cinderella..” – Awalnya tak dipandang, atlet gantian julang Malaysia


shadow

Kejayaan dua atlet muda negara iaitu Haiqal Hanafi,20 dan Kisona Selvaduray, 21 dalam sukan SEA Manila kali ini benar-benar memberi inspirasi buat semua.

Haiqal Hanafi bukan sahaja meraih pingat emas dalam acara 100 meter malahan membantu mengekalkan gelaran Raja Pecut Asia Tenggara buat Malaysia. Manakala Kisona pula telah mengejutkan ramai apabila berjaya meraih emas untuk perseorangan badminton wanita.

Ceritakan ini kepada anak2 kita…

Oleh hal yang demikian, satu nukilan yang ditulis khas oleh seorang pengguna Facebook telah menyemarakkan lagi rasa bangga keatas kejayaan dua atlet muda kita.

Tidak dipandang pada awalnya

Buktikan kemampuan sebenar

Jangan mudah putus asa

Pengguna Facebook yang dikenali sebagai Mohszain Mokhtar itu juga sempat menitipkan pesanan kepada seluruh rakyat Malaysia bahawa inilah kisah yang perlu diceritakan kepada anak-anak tentang semangat juang tinggi atlet kita yang tidak mudah berputus asa.

Berkat kesabaran serta kesungguhan yang jitu, keduanya meraih emas dalam kategori masing-masing. Ribuan tahniah diucapkan kepada mereka yang telah bertungkus-lumus menjadi yang terbaik dalam temasya kali ini. Malaysia boleh!

Sumber : Mohszain Mokhtar

Tinggalkan komen anda